GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN DEV YATIRIMI PAZAR YERİ HİZMETE AÇILDI

Gazimağusa Belediyesi’nin halka daha iyi koşullarda ve çağdaş bir yapıyla hizmet vermesi için kapsamlı ve modern olarak inşa ettiği, Kuzey Kıbrıs’ın en büyük Pazar Yeri olma özelliği taşıyan dev yatırımı Pazar Yeri bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Pazar Yeri’nin açılışı 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından gerçekleştirildi.

Gazimağusa Belediyesi, hayata geçirdiği proje ile üretici ve tüketiciyi buluşturan çok önemli bir ticaret noktasını çağdaş ve modern yapıya kavuştururken, aynı zamanda 6150 metre karelik kapalı alan ve 16 bin metre karelik toplam alana sahip dev bir kompleks yarattı.
Perşembe Pazarı Düzenleme Projesi’nin 4 milyon TL’lik maliyetinin yarısı belediyenin özkaynaklarından, diğer yarısı ise T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi tarafından karşılandı.

150 araçlık park yeri ve 1.500 metrekarelik yeşil alandan oluşan 16 bin metrekarelik dev kompleks Perşembe Günleri Pazar Yeri olarak kullanılmasının yanında, kışta ve yazda özel organizasyonlar için de kullanılabilecek Kentimizin ekonomik hayatına yüksek oranda katkı sağlayacak olan uluslararası standartlara sahip Gazimağusa Belediyesi Yeni Pazaryeri 38 adeti 16 metrekare, 232 adeti ise 12 metrekare olmak üzere toplam 270 satış alanına sahip.
3. Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU’nun konuşması

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılışta yaptığı konuşmada, Gazimağusa’nın gelişim açısından geldiği noktayı iyi gördüğünü ifade etti.

Eroğlu, Gazimağusa’nın eski günlerini de bugünkü günlerinin de çok iyi bildiğini, Gazimağusa’da üniversite kurulmasını teklif ettiği dönemde tenkitlere uğradığını ancak DAÜ’nün açılmasıyla kentin geliştiğini ve kıymetlendiğini söyledi.

Eroğlu, başarılı olarak nitelediği Belediye Başkanı İsmail Arter’in sayesinde Gazimağusa’nın çevre düzenlemeleriyle birlikte temiz bir kent olduğunu, pazar yerinin de insana olan saygının işareti olduğunu ifade etti. Vatandaşların kışta yağmurdan yazda ise sıcaktan etkilenmeden alışveriş yapabileceğini ve üreticilerin de ürünlerini satabileceğini, Gazimağusa Belediyesi’nin gelişen ve projeleriyle halkıyla bütünleşen bir belediye olduğunu belirtti. 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sadece Gazimağusa’nın değil KKTC’nin de geliştiğini, halkın cumhuriyete sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti. Pazar Yerinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Eroğlu, tesisin Gazimağusa halkına hayırlı olmasını diledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in konuşması

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 2014’te göreve geldiğinde Perşembe Pazarı’nın yenilenmesi gerektiği tespitini yaptıklarını ifade ederek, “Pazar o günün koşullarında iyiydi. Zaman içinde yenilmesi ve modernleşmesi gerekiyordu. Bu projenin üzerinde çok çalıştık ve güzel bir tasarımla Pazar Yeri’ni Gazimağusa ‘ya yakışan modern ve çağdaş bir tesis haline getirdik” dedi. Gazimağusa’nın her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini, bu gelişim ve değişime ayak uydurmak üzere projeler gerçekleştirdiklerini belirten Arter,
Cumhuriyetimizin 34. Yılını kutladığımız bu günlerde böylesine bir tesisi hizmete sokmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Gazimağusa’ya yakışır bir kompleks haline getirdikleri pazar yerinin diğer etkinliklerde de kullanılacağını ifade eden Arter, tesisin maliyetinin yarısının belediyenin özkaynaklarından, diğer yarısının ise T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi tarafından karşılandığını ifade etti. Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri’nin yapılmasında emeği geçen belediye çalışanlarına, Yüklenici Firma Taner Construction’a ve T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’ne teşekkür eden Başkan Arter, Perşembe Pazarı inşaatından sıkıntı çeken ancak sabreden tüm Gazimağusa halkına teşekkür etti ve tesisin hayırlı olmasını diledi.