OTHELLO KALESİ’NDE EGE 5’LİSİ DİNLEYİCİLERİN YÜREĞİNDE TAHT KURDU.

OTHELLO KALESİ’NDE  EGE 5’LİSİ DİNLEYİCİLERİN YÜREĞİNDE TAHT KURDU.
  1. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında dün akşam sahneye çıkan İzmir’den festivale konuk olan Ege 5’lisi Othello Kalesinde dinleyicilerin yüreğinde taht kurdu. Ege 5’lisi, sahnede kaldığı 2 saate yakın sürede muhteşem bir performans sergileyerek Othello Kalesinde dolduran dinleyicilere Türkiye ve Dünya ülkelerine ait eserleri, kendilerine has yorumlarıyla müzik ziyafeti sundu.

Festivalde bu hafta 2 etkinlik var

Telsim Vodafone, Nothernland, Kıbrıs Türk Petrolleri, Vakıflar Bankası, City Mall, Akol İnşaat, Erbatu İnşaat, Ekor, Evolve Park’ın sponsor olduğu Abradakabra Medya, PR Plus’ın katkılarıyla gerçekleşen Festival kapsamında bu hafta, Ülkemizin önemli sanatçılarından Çığır Kâzımoğlu'nun Funkology grubu 5 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde, Tiyatro Yanetki, “Çıkmaz Sokak Çocukları” adlı oyunu 6 Temmuz akşamı  Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda festival seyircisi ile buluşacak.

Murat Dalkılıç’ın konseri 10 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da, Kurultay Akbay orkestrası The Dream Band eşliğinde geçen yıl çıkardığı “Hep Sen Varsın” albümündeki şarkılarıyla 11 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde, Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitleri yansıtan modern dans gösterisiyle Ankara Devlet Opera ve Balesi 13 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da, Bekir Küçükay'ın gitar kursu resitali 17 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde, Kıbrıslı besteci ve müzisyen Mehmet Ali Sanlıkol ve grubu 18 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde sahne alacak.

Festivalimizin kapanış konseri ise efsane bir isimle olacak. 70'li yıllardan bugüne gönüllerde taht kuran Porto Rico'lu ünlü gitarist ve şarkıcı José Feliciano 19 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da unutulmaz bir geceye imza atacak.

Festival biletleri hem mesai saatlerinde hem mesai dışındaki saatlerde Gazimağusa Belediyesi’nden ve tüm Deniz Plazalardan temin edilebilir. Ayrıca etkinlik gecelerinde kapıda da bilet satışı yapılıyor.