PEACEPLAYERS-KIBRIS’IN İKİ TOPLUMLU “BARIŞ İÇİN BASKETBOL” ANTRENMANI GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

Ada çapında iki toplumlu aktiviteler yapan PeacePlayers-Kıbrıs örgütünün “Barış için basketbol” etkinliği Gazimağusa Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mağusa Arena Spor Salonu’nda yapıldı. Amerika’nın Kıbrıs Büyükelçiliği’nin destek verdiği program kapsamında gerçekleştirilen antrenman maçına Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Amerika’nın Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Doherty de katıldı. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, PeacePlayers-Kıbrıs‘ın organizasyonu, Amerikan Büyükelçiliği’nin desteğiyle iki toplumlu olarak düzenlenen basketbol antrenman kamp çalışmasının ülkemizdeki gençlerin farklı ülkelerden gençlerle bir araya gelmesi ve barış mesajı verilmesi anlamında önemli olduğunu, belediye olarak organizasyona destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan İsmail Arter, Büyükelçisi Kathleen Doherty’ye de Gazimağusa’da yapılan etkinliği desteklediği için teşekkür etti.
ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Doherty konuşmasında, PeacePlayers-Kıbrıs örgütünün gençlerin bir araya gelmesi, sporu sevmesi ve eğitimi konusunda uluslararası çaba gösteren önemli örgütlerden biri olduğunu  ifade ederek, kendilerini Gazimağusa’da ağırladığı ve  organizasyona verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.

PeacePlayers-Kıbrıs, 3-8 Temmuz tarihlerinde Yeniboğaziçi’nde düzenlediği geleneksel yaz kampında ilk kez adanın kuzeyinden de misafirlerini ağırlıyor. Genç Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum basketbol oyuncularının yanısıra; program ortağı Kuzey İrlanda, Orta Doğu ve Güney Afrika’dan PeacePlayer katılımcıları da kampta yer alıyorlar.
Sekiz farklı bölgelerarası toplumu temsil eden toplam 80 katılımcı; basketbol antrenmanı, sınıf eğitimleri ve farklı kültürel eğitim aktiviteleriyle yeni deneyimler ediniyorlar. Alanlarında uzman eğitimciler tarafından verilen sınıf eğitimlerinin konuları arasında, liderlik gelişimi (liderlik modellerinin incelenmesi, kolaylaştırıcılık becerileri, sosyal engellerin aşılması ve iletişim becerileri gibi), çatışma çözümleme, temel değerlerin incelenmesi ve takım çalışması yer alıyor. Yerel ve uluslararası basketbol antrenörlerinin yanısıra, Mizzou Kadın Basketbol Takımı eski yıldızı olan Evan Unrau da kampta yer alarak; gençlere antrenörlük yapıyor. Kamp, Laureus Spor İçin İyilik Vakfı tarafından da destekleniyor.