TARİHİ OTHELLO KALESİ’NDE FUNKOLOGY GRUBU İLE 1970-1980’Lİ YILLARA YOLCULUK

Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali kapsamında dün akşam Othello Kalesi’nde sahneye çıkan ülkemizin sevilen gruplarından Grup Funkology, izleyenlere 1970’ler ve 1980’lerin Old School Funk-Motown ve Soul akımlarını sentezleyerek nostaljik bir gece yaşattı.
Telsim Vodafone, Notherland, Kıbrıs Türk Petrolleri, vakıflar bankası, City Mall, Akol İnşaat, Erbatu İnşaat, ekor, Evolve Park’ın sponsor olduğu Abradakabra Medya, PR Plus’ın katkılarıyla gerçekleşen Festival kapsamında bu akşam  Tiyatro Yanetki, “Çıkmaz Sokak Çocukları” adlı oyunu 6 Temmuz akşamı  Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda festival seyircisi ile buluşacak.
Murat Dalkılıç’ın konseri 10 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da, Kurultay Akbay orkestrası The Dream Band eşliğinde geçen yıl çıkardığı “Hep Sen Varsın” albümündeki şarkılarıyla 11 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde,
Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitleri yansıtan modern dans gösterisiyle Ankara Devlet Opera ve Balesi 13 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da, Bekir Küçükay'ın gitar kursu resitali 17 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde,  Kıbrıslı besteci ve müzisyen Mehmet Ali Sanlıkol ve grubu 18 Temmuz akşamı Othello Kalesi'nde sahne alacak.
Festivalimizin kapanış konseri ise efsane bir isimle olacak. 70'li yıllardan bugüne gönüllerde taht kuran Porto Rico'lu ünlü gitarist ve şarkıcı José Feliciano 19 Temmuz akşamı Salamis Antik Tiyatro'da unutulmaz bir geceye imza atacak.
Festival biletleri hem mesai saatlerinde hem mesai dışındaki saatlerde Gazimağusa Belediyesi’nden ve tüm Deniz Plazalardan temin edilebilir. Ayrıca etkinlik gecelerinde kapıda da bilet satışı yapılıyor.