GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU MERSİN YOLCUSU

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun orta ekibi 7-10 Temmuz tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek olan 7. Uluslararası Kız Kalesi Turizm Festivali’ne katılıyor. Festivale katılacak ekip Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Mersin’de 20 kişilik kafileyle ülkemizi temsil edilecek.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ziyarette yaptığı konuşmada, Gazimağusa Belediyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında geçtiğimiz aylarda kurulan kardeş şehir ilişkisi kapsamında festivale katılacak olan halk danslarının önemli bir temsiliyeti yerine getireceğini ifade ederek, ekibe başarılar diledi. Başkan İsmail Arter Mersin Büyükşehir Belediyesi ile temasların artarak devam ettiğini söyleyerek, ekibimizin ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinden şüphe duymadığını belirtti.

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 300’e varan dansçı sayısı ve 1 büyük, 1 yetişkin,  3 orta ve 3 minik olmak üzere 8 farklı ekiple yoluna emin adımlarla devam ediyor. Kıbrıs Türk kültürünü yaşatma ve tanıtma hedefiyle 33yıldır yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da önemli temsiliyetler yerine getiriyor.