GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER’DEN BASIN GÜNÜ MESAJI:

“Kıbrıs'ta ilk Türkçe gazete Sadet’in yayınlandığı zamandan bu güne kadar Kıbrıs Türk toplumunun geçtiği tüm kritik dönemlerde basınımız önemli görevler üstelenerek, bugünlere gelmemizde büyük paya sahiptir.

Günümüzde her ne kadar bireylerin bilgi aldığı kaynaklar çoğalsa da, bu, sorumlu, güvenilir yayıncılığa ve özellikle halkımızın doğru bilgilendirilmeye olan ihtiyacı ortadan kaldırmamıştır. Her zaman ifade ettiğimiz bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasında basının denetleyici ve sorgulayıcı misyonu her zaman önemini sürdürecektir. Basının bu önemli görevini güvenilir bir şekilde yerine getirebilmesi ve yayınlarının hiçbir engellemeyle karşılaşmadan halka buluşması şarttır.

Kıbrıs Türklerinin mücadele tarihinde hizmet vermiş hayatta olmayan tüm basın mensuplarını rahmetle anar, görevini layıkıyla sürdürmeye çalışan tüm basın mensuplarına esenlikler diler ve 11 Temmuz Basın Günü’nü içtenlikle kutlarım.”

İsmail Arter,