İSMET İNÖNÜ BULVARI ÇAĞDAŞ YAPIYA KAVUŞUYOR

ARTER: “SALAMİS YOLU DÜZENLEME PROJESİ GAZİMAĞUSA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Gazimağusa Belediyesi’nin bütünüyle yenilenmesi ve çağdaş bir hale getirilmesi için proje çalışması yürüttüğü İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi’nin ilk etabıyla ilgili ihale süreci başladı. Salamis Yolu olarak bilinen İsmet İnönü Bulvarı’nı günümüz koşullarının gerisinde kalan keşmekeş görüntüden kurtaracak ve bütünüyle çağdaş standartlara kavuşturacak İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi’nin inşasına başlanıyor.

Gazimağusa Belediyesi 3 etaptan oluşacak İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi’nin 1. Etabının yapımıyla ilgili 13 Temmuz’da ihaleye çıkarak 14 Ağustos 2017 Pazartesi günü saat:12:00’ye kadar yapım işlerini üstlenecek firmanın belirlenmesi için teklif kabul edecek.

Salamis Yolu Düzenleme projesi kapsamında aydınlanma sistemi yeni nesil teknolojiye dönüştürülerek cadde üzerindeki elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması, engelli bireylerin kullanabileceği şekilde kaldırım yenilenmesi, bisiklet yolları, cep otoparklar, peyzaj düzenlemesi , güzergahın çok hareketli olması sebebiyle  oluşan yoğun trafik akışının düzenlenmesi çalışmaları yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin finanse edeceği 3 aşamadan oluşacak projenin 1. Etabının maliyeti  3 milyon 450 bin TL olarak belirlendi. Projenin Nisan 2018 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, İsmet İnönü Bulvarı’nın öğrenci yoğunluğu nedeniyle Gazimağusa’nın en hareketli güzergâhı olduğunu ifade ederek, “hayata geçireceğimiz proje Gazimağusa’nın bu çok önemli güzergâhını çağdaş standartlara kavuşturacak ve Gazimağusa’nın çehresini değiştirecek” dedi.  Gazimağusa Belediyesi’nin çağdaş bir görüntü vermeyen güzergâhı günümüzde çağdaş şehirlerde uygulanan yenilikleri de takip ederek yeniden dizayn etme sorumluluğu taşıdığını ifade eden Başkan Arter,   havai hatların yer altına indirilmesinden engelli bireylerin ve tüm halkın rahatça kullanabileceği yol ve kaldırım düzenlemesine kadar yapacakları çalışmalarla yeni bir güzergah yaratacaklarını kaydetti. İsmet İnönü Bulvarı’nı bütünüyle kente yakışır bir duruma getirmek için hazırladıkları projeyi finanse eden TC Büyükelçiliği’ne teşekkür eden Arter, projenin tüm halkımıza hayırlı olmasını diledi.