TUZLA ŞEHİTLERİ, BU SABAH TUZLA ŞEHİTLİĞİ’NDE DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

İsmail Arter “Varoluş Mücadelesini Özellikle Genç Nesillere İyi Anlatılması gerekli,
Ecdadımıza ve Şehitlerimize Bir Borç Olduğu Gibi Geleceğin Teminatıdır.”
1958-1963 ve 1974 yıllarında Vatan Topraklarını kahramanca müdafaa ederken Şehit düşen 21 Şehit, törenle anıldı.

Anıt’a Çelenklerin konmasıyla başlayan törende daha sonra saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı gerçekleştirildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada; “Unutmamalıyız ki mukaddes Vatan Toprakları için canlarını seve seve vererek kaderimizi değiştiren, Vatanımızı, İstiklalimizi eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz Aziz şehitlerimiz bizlere göklerde dalgalanan bayrağıyla bir devlet bırakmışlardır” diyerek şehitleri rahmetle andı.

Varoluş mücadelesinin özellikle genç nesillere iyi anlatılmasının gerekliliğine vurgu yapan Arter, bunun ecdadımıza ve şehitlere bir borç olduğu gibi, geleceğin de teminatı olacağını ifade etti.

Bu konuda Gazimağusa Belediyesi olarak Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ve Muharip Derneklerin her zaman yanında olduklarını belirten Arter, gazilerin toplumun milli hafızasını oluşturduğunu kaydetti ve belediye olarak gazilerle birlikte varoluş mücadelesini genç kuşaklara anlatmaya ve tarihi anımsatma konusuna öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi..

“Bugün huzurlarına geldiğimiz Aziz şehitlerimiz, bıraktığınız emanet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak onurumuzdur, rahat uyuyun” sözleriyle konuşmasını sürdüren İsmail Arter, Türk ulusunun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Dr. Fazıl Küçük`ü,Kurucu Cumhurbaşkanımız Raif Rauf Denktaş`ı ve tüm şehitleri rahmetle andı.

Törende son olarak Aziz şehitler anısına din görevlisi Harun Bolat tarafından dua okundu.