2. GELENEKSEL TUZLA PANAYIRI KÖY MEYDANINDA YARIN AKŞAM BAŞLIYOR

Gazimağusa Belediyesi ile Tuzla Muhtarlığı’nın işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Geleneksel Tuzla Panayırı Yarın akşam (28 Temmuz) başlıyor. Köy Meydanı’na kurulan sahnede çeşitli eğlencelerin ve yeme içme stantlarının yer alacağı panayır bu yıl 28-30 Temmuz tarihlerinde yapılıyor.  Panayırın ilk gecesinde açılışın ardından Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları gösterisi ve Halil Şahkın ve orkestrası konseri yer alacak. Panayır kapsamında 29 Temmuz akşamı Ayşegül Zayim ve orkestrası, 30 Temmuz akşamı Selen Selenada ve orkestrasının konseri yapılacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, 1974 yılından önce geleneksel olarak yapılan Tuzla Panayırı’nı yeniden düzenleyerek Tuzla için önemli olan bu sosyal ve kültürel paylaşımın yeniden yaşatılmasını amaçladıklarını belirtti. Bu yıl 2.’sini düzenledikleri Tuzla Panayırı’nın diğer bölgelerde olduğu gibi, Tuzla’da da insanları buluşturmak ve panayır kültürünü yaşatmak için yaptıklarını ve bu tarz bölgesel etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.